+31 38 303 0151 info@alerdinck.nl

Eropuit

Havezate Den Alerdinck is een prachtige uitvalsbasis voor allerlei activiteiten van jong tot oud. Hieronder maakten we een selectie, speciaal voor u.

Op het landgoed

Op het terrein van Den Alerdinck is van alles te doen, van spiksplinternieuwe trampolines en gezellige buitenspelletjes tot sfeervolle vuurkorven bij alle huizen. Je leeft als vanzelf buiten en bent druk met genieten van de omgeving en van elkaar. Vanuit het huis wandel je zo de natuur in en voor een picknick kan je overal tussen de eeuwenoude bomen in de landschapstuin terecht. Elk huisje krijgt binnenkort bovendien een eigen braai. Voor u het weet raakt u tijdens het verblijf de auto helemaal niet meer aan. Wilt u er toch op uit? Er zijn veel verrassende uitjes in de omgeving. U vindt ze hieronder, voor jong en oud!

Wandelen

Met het landgoed als uitvalsbasis heeft u volop gelegenheid de benen te strekken. Aanraders direct vanaf het landgoed zijn onder meer de slotgrachtroute (3 km), de berceauroute (2 km), rondje Colckhof (3 km), de Koningswandeling (3,3 km) en de zeedijkroute (6 km). Voor langere routes kunt u bijvoorbeeld terecht bij landgoed Het Rozendael in Heino (9,7 km) en Dalfsen (15,8 km). Wilt u nog meer meters maken, dan kunt u terecht bij maar liefst vijf grote natuurgebieden in de buurt: Sallandse Heuvelrug (24 min. rijden), het Vechtdal (16 min. rijden), het Reestdal (34 min. rijden) en de IJsselvallei (11 min. rijden) en de Sprengenberg in Haarle (30 min. rijden). Er is uiteraard veel meer mogelijk, maar zo heeft u alvast een indruk van de ontelbare plekjes die u kunt verkennen.

Fietsen

Vanaf Den Alerdinck bent u zo op weg voor een heerlijk tochtje naar Heino of Dalfsen. Voor een langere route haakt u makkelijk aan op de fietsknooppunten en voor onbezorgd fietsen met kant-en-klare routes vindt u al vier routes vanaf Den Alerdinck via fietsnetwerk. Voor u het weet zoeft u over de Sallandse paden, in het mooie groen.

Voor fietsverhuur kunt u terecht in Zwolle. Meer informatie volgt spoedig.

Lekker eten

Wilt u lekker koffiedrinken, lunchen of dineren?  U kunt overdag op veel plekken in de buurt terecht: Marjolein in Laag Zuthem, Buuffies in Heino, Het Buitenhuys tussen Heino en Raalte, Herberg de Witte Gans in Dalfsen, Hotel Mooirivier in Dalfsen en Waanders in de Broeren in Zwolle. Zoekt u een aantrekkelijke locatie om uit eten te gaan? Dat kan bijvoorbeeld bij  De Mol aan de N35 naar Zwolle, Poppe en Loetje in Zwolle, de Zwaan, de Kruidentuin en de Bagatelle in Raalte, etc .

Pret

Vanuit Den Alerdinck zijn verschillende pretparken en zwembaden snel bereikbaar. Denk aan Avonturenpark Hellendoorn, Koningin Julianatoren Apeldoorn, Walibi en andere zwembaden dichtbij. Dinoland in Zwolle en Kartcentrum Zwolle zijn echt om de hoek. Check voor u gaat even de openingstijden; Dinoland en kartcentrum Zwollle zijn bijvoorbeeld gesloten in de winter. Ook héél dichtbij huis is er pret te beleven; de slotgracht vriest in de winter altijd supersnel dicht, dus neem schaatsen mee en kom gezellig koek en zopie halen.

Musea, beeldentuinen en festivals

’s Zomers en ’s winters is er van alles te beleven met Den Alerdinck als perfecte uitvalsbasis, zoals bijvoorbeeld het Anton Piek Museum in Hattem, het Bakkerijmuseum in Hattem, Museum de Fundatie Zwolle, Kasteel het Nijenhuis in Heino, de Anningahof in Zwolle, de Eikelhof in Marienheem, het Speelgoedmuseum Deventer en festival Deventer op Stelten.

Een dagje stad

Vanuit Den Alerdinck bent u in een wip bij diverse zeer charmante hanzesteden, zoals Deventer, Zwolle, Kampen, Hasselt en Hattum. Voor een dagje shoppen is ook Apeldoorn een goede optie in combinatie misschien, voor musealiefhebbers, met een bezoek aan het Coda.

Golfen voor iedereen

Vlakbij Den Alerdinck hebt u de gelegenheid een balletje te slaan bij Golftuin Zwolle (9 minuten rijden met de auto). U bent van harte welkom, ook als u niet in het bezit bent van en golfvaardigheidsbewijs (GVB). Voor de kenners: er zijn 9 holes par3 baan met 18 afslagplaatsen en 2 oefengreens. Er zijn verschillende mogelijkheden voor beginners en de prijzen zijn aantrekkelijk voor een leuk dagje uit. Bij de tuin is een orangerie voor koffie of lunch, dus alle kans voor een ontspannen uitje.

Paardrijden en paardenspan

Als u van paarden houdt zijn er diverse mogelijkheden bij Den Alerdinck. De familie Hollak in Lierderholthuis heeft veel paarden op stal staan, die tegen betaling bereden kunnen worden. Ook het maken van een ritje rondom Den Alerdinck met paard en wagen behoort bij de familie Hollak tot de mogelijkheden. Vossenspan uit Hellendoorn komt eveneens voor u naar Den Alerdinck toe en maakt samen met u een mooie rondrit door de omgeving. De derde mogelijkheid is Belsenspan uit Dalfsen.

Havezate Den Alerdinck
4.4
Gebaseerd op 299 recensies
powered by Google
4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend50%
Heel goed50%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%