+31 38 303 0151 info@alerdinck.nl

Eropuit

Havezate Den Alerdinck is een prachtige uitvalsbasis voor allerlei activiteiten van jong tot oud. Hieronder maakten we een selectie, speciaal voor u.

Op het landgoed

Op het terrein van Den Alerdinck is van alles te doen, van trampolines en gezellige buitenspelletjes tot sfeervolle vuurkorven bij alle huizen. Je leeft als vanzelf buiten en bent druk met genieten van de omgeving en van elkaar. Vanuit het huis wandel je zo de natuur in en voor een picknick kan je overal tussen de eeuwenoude bomen in de landschapstuin terecht. Elk huisje heeft bovendien een eigen braai, dat is een barbecue op hout. Wilt u voor de voorpret alvast even zien hoe dat werkt? Dat kan hier. Ongemerkt raakt u tijdens het verblijf de auto helemaal niet meer aan. Wilt u er toch op uit? Er zijn veel verrassende uitjes in de omgeving. U vindt ze hieronder, voor jong en oud!

Wandelen

Met het landgoed als uitvalsbasis heeft u volop gelegenheid de benen te strekken. Aanraders direct vanaf het landgoed zijn onder meer de slotgrachtroute (3 km), de berceauroute (2 km), rondje Colckhof (3 km), de Koningswandeling (3,3 km) en de zeedijkroute (6 km). Voor langere routes kunt u bijvoorbeeld terecht bij landgoed Het Rozendael in Heino (9,7 km) en Dalfsen (15,8 km). Wilt u nog meer meters maken, dan kunt u terecht bij maar liefst vijf grote natuurgebieden in de buurt: Sallandse Heuvelrug (24 min. rijden), het Vechtdal (16 min. rijden), het Reestdal (34 min. rijden) en de IJsselvallei (11 min. rijden) en de Sprengenberg in Haarle (30 min. rijden). Er is uiteraard veel meer mogelijk, maar zo heeft u alvast een indruk van de ontelbare plekjes die u kunt verkennen.

Fietsen

Vanaf Den Alerdinck bent u zo op weg voor een heerlijk tochtje naar Heino of Dalfsen. Voor een langere route haakt u makkelijk aan op de fietsknooppunten en voor onbezorgd fietsen met kant-en-klare routes vindt u al vier routes vanaf Den Alerdinck via fietsnetwerk. Voor u het weet zoeft u over de Sallandse paden, in het mooie groen.

Voor fietsverhuur kunt u terecht in bij de familie Rigter in Zwolle 038-4531527 of bij IJsselbikes in Dalfsen 0529-208008. IJsselbikes heeft een gratis haal en brengsevice.

Lekker eten

Wilt u lekker koffiedrinken, lunchen of dineren?  U kunt overdag op veel plekken in de buurt terecht: Marjolein in Laag Zuthem, Buuffies in Heino, Het Buitenhuys tussen Heino en Raalte, Herberg de Witte Gans in Dalfsen, Hotel Mooirivier in Dalfsen en Waanders in de Broeren in Zwolle. Zoekt u een aantrekkelijke locatie om uit eten te gaan? Dat kan bijvoorbeeld bij  De Mol aan de N35 naar Zwolle, Poppe en Loetje in Zwolle, de Zwaan, de Kruidentuin en de Bagatelle in Raalte, etc .

Allerlei soorten pret

Vanuit Den Alerdinck zijn verschillende pretparken en zwembaden snel bereikbaar. Denk aan Avonturenpark Hellendoorn, Koningin Julianatoren Apeldoorn, Walibi en andere zwembaden dichtbij. Dinoland in Zwolle en Kartcentrum Zwolle zijn echt om de hoek. Check voor u gaat even de openingstijden; Dinoland en kartcentrum Zwollle zijn bijvoorbeeld gesloten in de winter. Zwolle heeft een eigen activiteitenpagina. en ook in de IJsselhallen is regelmatig wat te doen.
Ook héél dichtbij huis is er pret te beleven; de slotgracht vriest in de winter altijd supersnel dicht, dus neem schaatsen mee en kom gezellig koek en zopie halen.

Musea, beeldentuinen en festivals

’s Zomers en ’s winters is er van alles te beleven met Den Alerdinck als perfecte uitvalsbasis, zoals bijvoorbeeld het Anton Piek Museum in Hattem, het Bakkerijmuseum in Hattem, Museum de Fundatie  en museum Anno in Zwolle, Kasteel het Nijenhuis in Heino, de Anningahof in Zwolle, de Eikelhof in Marienheem, het Speelgoedmuseum Deventer en festival Deventer op Stelten

Film, theater en concerten

Zwolle heeft een levendig cultureel klimaat.  In Hedon kunt u regelmatig terecht voor een concert. Op deze website vindt u alle theatervoorstellingen bij elkaar. Films kunt u zien in de bioscoop of het filmhuis. In de coronazomer van 2020 was Den Alerdinck zélf  filmset voor Judeska in da House. De film won maar liefst een Gouden Kalf, daar zijn we supertrots op! Op de foto ziet u hoofdrolspeler Jandino capriolen uithalen vlak voor het Koningshuis.

Een dagje stad

Vanuit Den Alerdinck bent u in een wip bij diverse zeer charmante hanzesteden, zoals Deventer, Zwolle, Kampen, Hasselt en Hattem. Voor een dagje shoppen is ook Apeldoorn een goede optie in combinatie misschien, voor musealiefhebbers, met een bezoek aan het Coda.

Ontspanning

Een verblijf in de natuur ontspant als vanzelf. Wilt u die ontspanning nog een extra boost geven? Op aanvraag komt ervaren masseuse Ilonka naar Den Alerdinck, we regelen dat graag voor u. En heeft u zin in een ontspannen feestje van warmte en water? Dan kunt u heel goed terecht bij diverse sauna’s in de regio. zoals bijvoorbeeld Sauna Swoll.

Golfen voor iedereen

Vlakbij Den Alerdinck hebt u de gelegenheid een balletje te slaan bij Golftuin Zwolle (9 minuten rijden met de auto). U bent van harte welkom, ook als u niet in het bezit bent van en golfvaardigheidsbewijs (GVB). Voor de kenners: er zijn 9 holes par3 baan met 18 afslagplaatsen en 2 oefengreens. Er zijn verschillende mogelijkheden voor beginners en de prijzen zijn aantrekkelijk voor een leuk dagje uit. Bij de tuin is een orangerie voor koffie of lunch, dus alle kans voor een ontspannen uitje.

 

Op het water

In Zwolle kunt u veel plezier op de gracht beleven, variëren van kano en kajak tot tapas in de donut. Heeft u zin in een sportieve en avontuurlijke sightseeing? Bekijk dan Zwolle eens vanaf het water bekijken en meldt u aan voor een sportieve Fridaynightsup in Zwolle. Reserveren is raadzaam! 

Paardrijden en paardenspan

Als u van paarden houdt zijn er diverse mogelijkheden bij Den Alerdinck. De familie Hollak in Lierderholthuis heeft veel paarden op stal staan, die tegen betaling bereden kunnen worden. Ook het maken van een ritje rondom Den Alerdinck met paard en wagen behoort bij de familie Hollak tot de mogelijkheden. Vossenspan uit Hellendoorn komt eveneens voor u naar Den Alerdinck toe en maakt samen met u een mooie rondrit door de omgeving. De derde mogelijkheid is Belsenspan uit Dalfsen.

Havezate Den Alerdinck
4.5
Gebaseerd op 453 beoordelingen
powered by Google
js_loader